Κόσμος

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Galaksias.com

Συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham στις 11:00 π.μ.

Παρ’ όλα αυτά, η  ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς οι «100» και όσοι συντάσσονται μαζί τους, θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με την πλευρά των υποστηρικτών του τέως πρόεδρου Στέφανου Κασσελάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της συνεδρίασης και με την ολοκλήρωση της εισηγητικής ομιλίας της γραμματέως Ράνιας Σβίγκου, αναμένεται η επανακατάθεση της πρότασης του Δημήτρη Χατζησωκράτη από την πλευρά των «100», για αποσύνδεση της ημερομηνίας εκλογής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από την ημερομηνία εκλογής προέδρου.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόταση Χατζησωκράτη αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. γίνεται μετά τη μομφή της Κεντρικής Επιτροπής προς τον πρώην, πλέον, πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό είναι υποχρεωτικό εκ του καταστατικού. Δεν υπάρχει καμία μομφή προς την Κεντρική Επιτροπή άρα η Κεντρική Επιτροπή που έχει εκλεγεί με τριετή θητεία τον Μάιο του 2022 μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται μέχρι την εκπνοή της εντολής της. (…) Από τώρα μπορούμε να προγραμματίσουμε την εκλογή για τη νέα Κεντρική Επιτροπή στις 19 Ιανουαρίου του 2025. Να έχουμε τον χρόνο να σκεφτούμε με νηφαλιότητα πώς ακριβώς θα εκλέξουμε τα μέλη της κεντρικής επιτροπής».

Πάντως, γρίφος παραμένει η αντίδραση της πλευράς του τέως προέδρου, η οποία θεωρεί την πρόταση που έχει κατατεθεί ως προσπάθεια «πολιτικής ομηρίας» του Στέφανου Κασσελάκη, σε περίπτωση επανεκλογής του. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΕ, τα στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, είχαν αποχωρήσει, μετά τις πρώτες ψηφοφορίες, καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κόντρα για το βίντεο Κασσελάκη

Ένας ακόμα λόγος που υπάρχει εσωκομματική αντιπαράθεση είναι το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να δηλώσει παρών στην εκλογική κούρσα, χωρίς ωστόσο να τονίσει με σαφήνεια τη φράση «είμαι υποψήφιος».

Οι «100» κάνουν λόγο για μισή έως… καμία υποψηφιότητα από την πλευρά του έως τώρα, ενώ οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη απαντούν πως σαφώς και πρόκειται για υποψηφιότητα την οποία και είχε προαναγγείλει.

Άγνωστο παραμένει και το πώς ακριβώς θα επιδιώξει η πλευρά Κασσελάκη να αμφισβητήσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής – εφόσον το κάνει: εάν δηλαδή θα κατατεθεί ευθέως σχετικό αίτημα προς το προεδρείο για ψηφοφορία, αν θα κατατεθεί σχετικό κείμενο που θα συνοδεύεται από υπογραφές συνέδρων ή αν θα ακολουθηθεί διαφορετικό «μονοπάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button