Πολιτική

Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ – Galaksias Portal News

Να σταματήσουν την κόντρα που θυμίζει -όπως είπε – ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε η Άννα Διαμαντοπούλου τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, στην τελική ευθεία για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου προέτρεψε τους συνυποψήφιούς της στην κούρσα για τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν στο πεδίο του πολιτισμένου διαλόγου την εσωκομματική αντιπαράθεση.

Με δήλωσή του, νωρίτερα, ο υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος και Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατήγγειλε ανοιχτά συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη για «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα».

Ο Χάρης Δούκας με τη δήλωσή του, ζητεί από τον απερχόμενο αλλά και εκ νέο υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να πάρει καθαρή θέση για επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος μέσω των social media.

Παρεμβαίνοντας στον «πράσινο εμφύλιο», η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter):

«Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ»,

Η δήλωση Χάρη Δούκα:

«Tο ποτήρι ξεχείλισε. Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις. Η επίθεση τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου.

Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος. Όσο με αφορά εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για την προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να καταφεύγω σε παρόμοιες τακτικές, όπως έπραξα μέχρι σήμερα».

Για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης κατηγόρησε τον Χάρη Δούκα το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, περνώντας στην αντεπίθεση:

«Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου. Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση», αναφέρει το επιτελείο.

Γραπτή δήλωση με την εμφανίζεται ενωτικός, έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Γερουλάνος, επίσης υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο. Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν. Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα».

To άρθρο Άννα Διαμαντοπούλου για τον «εμφύλιο» Δούκα – Ανδρουλάκη: Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button