Πολιτισμός

Τέσσερα νέα έργα τέχνης στη συλλογή του Πάρκου Γλυπτών στο Γιόρκσερ

Τέσσερα νέα έργα τέχνης προστέθηκαν στη συλλογή του Πάρκου Γλυπτών στο Γιόρκσερ στο κτήμα Μπρέτον Χολ, στο Δυτικό Μπρέτον της Αγγλίας. 

Το μεγάλης κλίμακας γλυπτό – βράχος «Pittu Pithu Pitoo» του Simeon Barclay και το έργο «All Power to All People» του Hank Willis Thomas με δύο σύμβολα της ταυτότητας και της ενδυνάμωσης των Μαύρων είναι στις νέες προσθήκες.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν την τεράστια ορχιδέα, το έργο «Wilder Shores of Desire» του Marc Quinn που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αθωότητα της ομορφιάς και την ανθρώπινη επιθυμία να ελέγξει τη φύση.

Στο «Untitled (David)» ο Matthew Darbyshire συνδυάζει τις παραδοσιακές τεχνικές γλυπτικής σκαλίσματος και χύτευσης με τρισδιάστατες ψηφιακές διαδικασίες.

Με το έργο του στο Πάρκο Γλυπτών του Γιόρκσερ αναφέρεται στο διάσημο ιταλικό αναγεννησιακό γλυπτό, τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, εξερευνά ιδέες ανθρώπινης έκφρασης και τεχνικές δυσλειτουργίες και εξετάζει το τι χάνεται και τι κερδίζεται όταν κάτι αντιγράφεται ξανά και ξανά.

Δείτε τα γλυπτά:

Το Πάρκο Γλυπτών στο Γιόρκσερ διαθέτει την πιο δυναμική συλλογή υπαίθριων γλυπτών στη Βρετανία. Έργα καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, όπως η Αυστραλία, η Αυστρία, το Μπαγκλαντές, η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ φιλοξενούνται σε ένα πανέμορφο τοπίο.

Θεωρείται το κορυφαίο διεθνές κέντρο μοντέρνας και σύγχρονης γλυπτικής. Είναι το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη που ο επισκέπτης βλέπει τη συλλογή «The Family of Man» της Barbara Hepworth ολοκληρωμένη, μαζί με μπρούτζινα γλυπτά του Henry Moore και δημιουργίες των Hiorns, Damien Hirst, Studio Morison και Hemali Bhuta.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button