Τεχνολογιά

Το Ισραήλ επιστρατεύει εφέδρους – Έτοιμο να εισβάλλει στο Λίβανο – Galaksias Portal News

Ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης των IDF, Υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, είπε ότι ο στρατός πρέπει να είναι «σθεναρά προετοιμασμένος» για μια χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Μπήκαμε σε μια άλλη φάση της εκστρατείας… Η επιχείρηση ξεκίνησε με ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, με έμφαση στις ικανότητες και ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στους διοικητές και τα μέλη της οργάνωσης», είπε ο Γκόρντιν κατά την επίσκεψή του σε άσκηση προσομοίωσης χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας. Πρέπει να είμαστε πολύ σθεναρά προετοιμασμένοι για να εισέλθουμε στο Λίβανο σε έναν ελιγμό εδάφους», προσέθεσε.

Προετοιμασία μέσω αεροπορικών πληγμάτων

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το Ισραήλ εξαπέλυσε το πιο εκτεταμένο κύμα αεροπορικών πληγμάτων εναντίον εκατοντάδων στόχων της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους σύμφωνα με απολογισμό του Λιβάνου, και προειδοποίησε τους κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές όπου όπως είπε η οργάνωση αποθηκεύει όπλα.

«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις μας στον Λίβανο, οι ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας: την επιστροφή των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ με ασφάλεια στα σπίτια τους», δήλωσε ο Γκάλαντ σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του. «Αυτές τις ημέρες οι Ισραηλινοί πολίτες θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε προκειμένου να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης· στη 01:00 αύριο Πέμπτη ώρα Ελλάδας), για να συζητήσει την κλιμάκωση της κρίσης, κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας.

Οι καταιγιστικοί, πολύνεκροι βομβαρδισμοί των τελευταίων ημερών έριξαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του Λιβάνου, που φεύγουν από τον νότο προς κάθε κατεύθυνση. Ενώ, νωρίς σήμερα, η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε «αποθήκη» στη Σααντίγιατ, παραθαλάσσια πόλη η οποία βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, όπως ανέφερε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα λιβανικά σώματα ασφαλείας.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button