Κόσμος

Το Ισραήλ εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο απόψε, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 111 αεροπορικές επιδρομές μέσα σε μία ώρα το Σάββατο.

Ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν 13.30 και 14:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), σε περιοχές στη Ναμπατιέ, στο Ικλίμ αλ-Τούφα και στη Δυτική Μπεκάα.

Απο τα ισραηλινά πλήγματα στο βουνό Μαχμουντίγιε στον νότιο Λίβανο

AP Photo/Hussein Malla

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν νωρίτερα ότι περίπου 180 στόχοι χτυπήθηκαν στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περίπου 90 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Στην επίθεση συμμετείχαν αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, αλλά και πυροβολικό του στρατού.

Ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «θα συνεχίσει να επιχειρεί για να διαλύσει και να υποβαθμίσει τις δυνατότητες και τις τρομοκρατικές υποδομές της Χεζμπολάχ».

Παράλληλα, πυρκαγιές ξέσπασαν και στο βόρειο Ισραήλ, αφού η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε πολλαπλούς στόχους, ανάμεσά τους και το στρατόπεδο Beit Hillel.

Αυτοκίνητο περνάει δίπλα απο πυρκαγιά που ξέσπασε απο ρουκέτα της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.

AP Photo/Leo Correa

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε νωρίτερα ότι περίπου 90 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button