Τεχνολογιά

«Το Ισραήλ να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του Σινουάρ και να νικήσει την Χαμάς» – Galaksias Portal News

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, έκρινε χθες Τρίτη 22/10,  ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία» για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ πολλαπλασίασε τους βομβαρδισμούς του στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολά, συμμάχου του παλαιστινιακού  κινήματος Χαμάς.

Καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη, ο Άντονι Μπλίνκεν, προέτρεψε το Ισραήλ να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που δημιουργήθηκε από τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και να νικήσει τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της Χαμάς για να οδηγήσει τον πόλεμο σε επιτυχή κατάληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε αυτές τις επιτυχίες σε μια διαρκή στρατηγική επιτυχία. Και απομένουν πραγματικά δύο πράγματα να κάνουμε, να φέρουμε τους ομήρους πίσω και να τερματίσουμε τον πόλεμο.», δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στον συνομιλητή του, σύμφωνα με πληροφορίες συνεργατών του προεδρικού του γραφείου, πως ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Σινουάρ «θα μπορούσε να έχει θετική επίπτωση» όσον αφορά «την επιστροφή των ομήρων» που συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα.

Ο Γιαχία Σινουάρ, που χαρακτηριζόταν ο εγκέφαλος της εφόδου της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, που πυροδότησε τον πόλεμο, σκοτώθηκε τη 16η Οκτωβρίου από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε βαρύ πλήγμα για τη Χαμάς, που το Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει. Αλλά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να πολεμά.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ επισκεπτόμενος την Ιερουσαλήμ, ζήτησε από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λάβει «επιπρόσθετα μέτρα» ώστε να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια —που ελέγχεται από το Ισραήλ— «στους αμάχους απ’ άκρου σ’ άκρο» του πολιορκημένου παλαιστινιακού θυλάκου, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button