Ελλάδα

Το «Όλοι μαζί, όλοι ένα» έγινε πράξη – Galaksias.com

Με χαρούμενες παιδικές φωνές «πλημμύρισε», κατά το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, το Πάρκο του Λαού, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Χαλκιδέων, υπό την αιγίδα της UNICEF και με την υποστήριξη Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων, σχολείων και εθελοντικών οργανώσεων.

Μικροί και μεγάλοι, ΑμεΑ και μη, έκαναν πράξη τη συμπερίληψη και όλοι μαζί απόλαυσαν, χωρίς περιορισμούς, βιωματικά εργαστήρια, θεατρικά και αθλητικά δρώμενα, παιδικές δραστηριότητες, δράσεις ενημέρωσης, παιχνίδια, μουσική και χορό, κάνοντας πράξη το «Όλοι μαζί, όλοι ένα» του Δήμου Χαλκιδέων.

Η πρώτη ημέρα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, περιείχε βιωματικά εργαστήρια κηπουρικής, φωτογραφίας, μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, κομμωτικής, μουσικοκινητικής και παραδοσιακών οργάνων, βιωματικές δραστηριότητες, μουσικοχορευτικά δρώμενα και επιδείξεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους και ενημερωτικές δράσεις, καθώς και το ποδοσφαιρικό τουρνουά αγάπης, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία κατά τον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την εμπνεύστρια του φεστιβάλ, Αντιδήμαρχο Υγείας, ΑμεΑ και Εθελοντισμού κ. Βασιλική Κόντου, τους εργαζόμενους του Δήμου και  όλους, όσοι παρευρίσκονταν και συμμετείχαν ενεργά με την υποστήριξή τους στο εγχείρημα αυτό, δηλώνοντας φανερά συγκινημένη.

«Η αφορμή του σημερινού φεστιβάλ ήταν τα γενέθλια του Γραφείου ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας. Το γραφείο ΑμεΑ είναι ένας λαμπρός, έναστρος ουρανός πάνω από τη Χαλκίδα, στον οποίο ήδη συμμετέχουν 323 εγγεγραμμένοι συμπολίτες μας ΑμεΑ, απολαμβάνοντας όλες τις υπηρεσίες που παρέχει. Το γραφείο ΑμεΑ το έχουν αγκαλιάσει όλοι οι φορείς, κάνοντας πράξη το σύνθημά μας και σήμερα, η συμπερίληψη γίνεται πράξη και όλοι ενωθήκαμε σε αυτή τη γιορτή αγάπης.» ανέφερε η Δήμαρχος και συνέχισε, «Είμαστε όλοι διαφορετικοί. Όλοι όμως έχουμε ένα κοινό, την ψυχή μας, που έχει μέσα πολλά συναισθήματα. Είναι στο χέρι μας, όλοι μαζί, όλοι ένα, να απελευθερώσουμε το ένα και μοναδικό, ξεχωριστό συναίσθημα της αγάπης».

Την βραδιά έκλεισε η συναυλία της Θέλιας Κούφη με το δικό της τραγούδι «Μείνε για πάντα παιδί» και άλλες γνωστές μουσικές επιτυχίες και η συμπεριληπτική επίδειξη μόδας, όπου παιδιά ΑμεΑ και μη ενώθηκαν, σε μια πασαρέλα που «έκλεψε την παράσταση», υπό την καθοδήγηση της παρουσιάτριας-τηλεοπτικής σεφ Ελισάβετ Κοντοκώστα.

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, συνεχίστηκε με βιωματικά εργαστήρια, διάφορες δράσεις για παιδιά, μουσική, χορό, θεατρικά και ενημερωτικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες για όλους, θεραπευτική ιππασία και διαδραστικά παιχνίδια και πλήθος κόσμου που συμμετείχε.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η λήξη του φεστιβάλ, με μια μοναδική συμπεριληπτική συναυλία, με τον τραγουδιστή-μουσικό Μάκη Τσιγάντε, τη συμπεριληπτική μουσική ομάδα Bandokafeneio, που αποτελείται από νευροδιαφορετικούς αλλά και νευροτυπικούς μουσικούς, τον Νικόλα Τσιγάντε, μουσικό στο φάσμα του αυτισμού και μέλος της εθνικής ομάδας των Special Olympics Hellas στο άθλημα του Καγιάκ, τον Νότη Χαλιώτη και την Ειρήνη Μαντά. Όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους, χαρίζοντας διασκέδαση και δίνοντας ένα ηχηρό και ξεχωριστό μήνυμα σε όλους, όσοι παρευρέθηκαν.

Και τις δύο ημέρες του συμπεριληπτικού φεστιβάλ, υπήρχε η δυνατότητα για ελεύθερη περιήγηση για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», πραγματοποιούνταν δράσεις οδήγησης και οδικής ασφάλειας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλκιδέων και λειτουργούσε φιλανθρωπικό bazaar, για την μικρή Μαρία-Κασσιανή.

Το 1ο Συμπεριληπτικό Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Χαλκιδέων «Για πάντα παιδί» πραγματοποιήθηκε:

  • Υπό την αιγίδα της UNICEF
  • Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε, του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ξένιος Ζευς», της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Εύβοιας, του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Χαλκίδας, της Ειδικής Ομάδας Περιβαλλοντικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών Εύβοιας (Ε.Ο.Π.Κ.Ε), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου Θηβαίων
  • Με τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ) Χαλκίδας, του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ) Εύβοιας, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, της Δ.Υ.Π.Α – Ε.Π.Α.Σ Χαλκίδας, των Special Olympics Hellas – Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, του Σωματείου Αρτοποιών Εύβοιας, της Ένωσης Κομμωτηρίων Ανδρικών και Γυναικείων Εύβοιας, του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Εύβοιας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Εύβοιας-Βοιωτίας, του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Χαλκίδας, του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός», του 1ου Γυμνασίου και 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας, του ΕΝΝΕΓΥΛ, των Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, του Συλλόγου Υποστήριξης Ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμό «Αγάπη» Χαλκίδας, του Κέντρου Ημέρας Χαλκίδας, του Θεάτρου «Περι-Τεχνών» Χαλκίδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αρτάκης «Η Παντάνασσα», της Λαογραφικής Εστίας Εύβοιας των αθλητικών ομάδων Α.Ο Χαλκίς, Α.Ο.Φ Λήλας Βασιλικού, Π.Α.Ο Κανήθου, Α.Ε.Κ Χαλκίδας, Ακαδημίες Αθλόπολις, του NEVRONA, των ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ο Δρόμος των Χρωμάτων», του REMIND – Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη» Alzheimer Χαλκίδας, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Garage, του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Μιλάω με τ’ άστρα», του Συλλόγου «Δύναμαι Άκουσε με Δάσκαλε», του Συλλόγου «Ο Κόσμος του Πάρη», του Συλλόγου Cri du chat – Greece, του Συλλόγου  ΔΥΑΜΕΑ «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες μόνο άνθρωποι», του Συλλόγου «Κλάμα της Γάτας», του Συλλόγου «Άλμα», του Συλλόγου  «Θέριππος» Παιδική και Θεραπευτική Ιππασία, της Συντεχνίας Σαλουπέτα, του Φιλανθρωπικού Οργανισμού: ΑΜΚΕ Super Heroes GR, των Φιλικών Κοινοτήτων στην προαγωγή Μητρικού Θηλασμού (Φ.Κ.Μ.Θ) «Αμάλθεια», του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ABC-Learning is fun
  • Με πολλούς χορηγούς

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button