Υγεία

Το θαυματουργό ρόφημα που θα σας ανακουφίσει άμεσα – Galaksias Portal News

Το άγχος και οι στρεσογόνες καταστάσεις προκαλούν, συνήθως, πόνο στο στομάχι.

Αυτό συμβαίνει διότι το άγχος οδηγεί στην απελευθέρωση ορμονών και νευροδιαβιβαστών στο σώμα μας, υποδεικνύοντας ότι ο εγκέφαλος επηρεάζει την υγεία του πεπτικού μας συστήματος.

Επιπλέον, το στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευαίσθητη ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο μας, προκαλώντας στομαχικές διαταραχές.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος για να ανακουφιστείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε το παρακάτω θαυματουργό ρόφημα που θα εξαφανίσει εντελώς τον κόμπο από το στομάχι σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μήλο ξεφλουδισμένο
  • Λίγο τζίντζερ λιωμένο
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
  • 3/4 του ποτηριού νερό
  • Λίγο πάγο

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πράσινη πιπεριά
Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α, βιταμίνης Κ, βιταμίνης Β6 και Β9, ασβεστίου, φυλλικού οξέος, καλίου και φλαβονοειδών. Επίσης, έχει ισχυρή αντικαρκινική, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κολοκυθόσπορος
Ο κολοκυθόσπορος περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως τα καροτενοειδή και τη βιταμίνη Ε, ενώ αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για πρόσληψη μαγνησίου. Περιέχει επίσης μαγγάνιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες που έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας. Είναι επίσης μια φυσική πηγή τρυπτοφάνης (αμινοξύ) που προάγει τον ποιοτικό ύπνο.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία διαφόρων τύπων στομαχικών προβλημάτων, όπως: ναυτία, πρωινή αδιαθεσία εγκυμοσύνης, κολικός, μετεωρισμός, διάρροια, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, απώλεια όρεξης. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν ανακούφιση από: ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, έμμηνο ρύση, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, αναπνευστικά προβλήματα, βρογχίτιδα, ημικρανία. 

To άρθρο Πόνος στο στομάχι από το άγχος: Το θαυματουργό ρόφημα που θα σας ανακουφίσει άμεσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button