Ελλάδα

Τον γύρο του κόσμου κάνει ο συναγερμός στο αεροδρόμιο – Η έκρηξη στην τσάντα και η αγωνία των επιβατών (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

«Νίκος Καζαντζάκης»: Τον γύρο του κόσμου κάνει ο συναγερμός στο αεροδρόμιο – Η έκρηξη στην τσάντα και η αγωνία των επιβατών (vid)

Η εκκένωση του αεροπλάνου και η ταλαιπωρία στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Για μαύρο καπνό που απλώθηκε στην καμπίνα και σκόρπισε πανικό, κάνουν λόγο επιβάτες της πτήσης 8216 της Easy Jet, που έφτασαν στο Λονδίνο μετά την λαχτάρα που πέρασαν, λίγο πριν την απογείωση από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Η επιβίβαση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν εξερράγη η τσάντα επιβάτιδας, η οποία περιείχε φορητό φορτιστή και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο. «Έβγαινε φωτιά και καπνός από την τσάντα. Ακούσαμε ήχους εκρήξεων και ο καπνός άρχισε να εξαπλώνεται στην καμπίνα», αναφέρει επιβάτης του αεροσκάφους.

Οι μαρτυρίες του επιβατών που έφτασαν στο Λονδίνο, αποτελούν πρώτη είδηση στα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης. Μία Βρετανίδα είχε σηκωθεί ανήσυχα από τη θέση της, περιγράφουν οι επιβάτες, καθώς έβγαιναν καπνοί από την τσάντα της. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε προηγηθεί έκρηξη στο εσωτερικό της.

Η γυναίκα φαίνεται ότι πανικοβλήθηκε και προσπαθούσε να βγει από το αεροσκάφος μαζί με την τσάντα, φωνάζοντας να της ανοίξουν το δρόμο. Όταν όμως η τσάντα άρπαξε φωτιά, την πέταξε στον διάδρομο του αεροσκάφους. Ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως προβλέπεται και μέσα σε δευτερόλεπτα ξεκίνησε η διαδικασία, εκκένωσης του αεροσκάφους, τόσο από τις σκάλες, όσο και από την τσουλίθρα, που ενεργοποιήθηκε.

Η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει το γεγονός και κάνει λόγο για επιτυχημένη τήρηση των κανόνων ασφαλείας: «Η Easy Jet, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση 8216 από το Ηράκλειο στο Λονδίνο εκκενώθηκε κατά τη διαδικασία της επιβίβασης λόγω φωτιάς σε τσάντα επιβάτη…», αναφέρει.

Από την τριβή στην τσουλίθρα έκτακτης ανάγκης ένας επιβάτης υπέστη έγκαυμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες κάνουν λόγο για άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση των Αρχών στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Δείτε το βίντεο:

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button