Εργασία

Tραυματισμός εργαζόμενου σε φωτοβολταϊκό πάρκο

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια πάνε από το κακό στο χειρότερο, σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, οικοδόμος, εργαζόμενος σε εργολάβο τραυματίστηκε στο χέρι (ανοιχτό κάταγμα) κατά την διάρκεια εργασιών στην περίφραξη του φωτοβολταϊκού πάρκου. Είναι καλά στην υγεία του, ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης βρέθηκε στο πλευρό του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Την επομένη του ατυχήματος πραγματοποίησε περιοδεία ενημέρωσης στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ακρινής για να ενημερώσει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους για το εργατικό ατύχημα.

«Η εντατικοποίηση, τα 9ωρα-10ωρα ως και 12ώρα, η πίεση να βγει το έργο, οι ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας, οι ελλείπεις έλεγχοι από το τμήμα υγιεινής και ασφάλειας της επιθεώρησης που έχει τεράστιες ελλείψεις, είναι αυτοί οι παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Αυτές οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να αυξάνεται η κερδοφορία των κατασκευαστικών ομίλων σε βάρος των δικαιωμάτων αλλά και της ίδιας της ζωής των εργαζομένων» σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και απαιτεί:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα εργοτάξια της περιοχής
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , ανθρώπινα ωράρια , 7ωρο-5νθημερο-35ωρο
  • Στελέχωση και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ
  • Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στα μεγάλα εργοτάξια. Άμεση στελέχωση των ιατρείων των εργοταξίων με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button