Πολιτική

Βγήκαν οι κουκούλες των προστατευόμενων μαρτύρων – Galaksias Portal News

Δικαιωμένη δηλώνει τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία στοχοποιήθηκαν για την υπόθεση της Novartis, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να βγουν οι κουκούλες από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Η μεν κυβέρνηση δηλώνει δικαιωμένη για το γεγονός ότι η εξέλιξη ήταν απόρροια της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, η οποία ψηφίστηκε την 1η Μαΐου του 2024. Με αυτή δόθηκε η δυνατότητα στον αρμόδιο εισαγγελέα να εξετάζει διαρκώς την αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας και να τα τροποποιήσει ή και να τα ανακαλεί «όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους», όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας για την υπόθεση Novartis.

«Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση – σταθμό, βγάζοντας τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis. Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Η κυβερνητική ανακοίνωση εκτιμάται ότι αποτελεί και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και προς τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ότι η κυβέρνηση έπραξε τα δέοντα για να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι ήταν οι ιθύνοντες νόες της σκευωρίας και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Τι δηλώνουν στο newsit.gr θιγόμενα πρόσωπα – Οι επόμενες κινήσεις τους

Τα 10 πολιτικά πρόσωπα, τα οποία βρέθηκαν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, ικανοποιημένα από την εξέλιξη αυτή – που αποτελούσε πάγιο αίτημα τους – στρέφουν τώρα την προσοχή τους στο τι θα καταθέσουν οι δύο μάρτυρες, χωρίς τις κουκούλες τους πια, και στην αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών πίσω από τις διώξεις τους.

«Θα βγουν από το αρχείο οι μηνύσεις μας κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων και αν δεν βγουν, θα επανακατατεθούν» δηλώνει στο newsit.gr o  Ανδρέας Λοβέρδος.

Κάποιοι άλλοι, όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζουν επιπλέον να καταθέσουν αίτημα για την επιτάχυνση της διαδικασίας από τον αρμόδιο εισαγγελέα για να αποκαλυφθούν το συντομότερο δυνατόν οι ηθικοί αυτουργοί.

«Και επιτέλους να δούμε αν οι «κουκουλοφόροι» (μάρτυρες) «ψευδομαρτύρησαν επειδή εκβιάστηκαν ή αν τα πήραν και από που για να μας κρεμάσουν στα μανταλάκια» σημείωνε στο newsit.gr θιγόμενο πρόσωπο.

Προς αναζήτηση των ηθικών αυτουργών…

«Το αν η ηθική αυτουργία ακουμπά τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αν γνώριζε ή όχι, θα φανεί από τις καταθέσεις των μαρτύρων» δήλωνε στο newsit.gr άλλο πολιτικό πρόσωπο που στοχοποιήθηκε στην υπόθεση, θυμίζοντας πάντως με νόημα την επίσκεψη του τότε Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, με πρωτοβουλία του, στον Άρειο Πάγο και φυσικά τη δήλωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λίγες ήμερες μετά, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και μετά από κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα αυτό, ότι η υπόθεση Novartis συνιστά «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους»

Επικαλούμενος την πείρα του ως εισαγγελέας, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της στην υπόθεση Novartis.

«Έλαβα μία μερική ενημέρωση για τα στοιχεία της δικογραφίας και η πείρα μου ως εισαγγελέας με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Όπως το λέω. Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και είμαι βέβαιος πως θα το κάνει και στη συνέχεια. Ο ελληνικός λαός όμως απαιτεί το καθήκον του να κάνει και το πολιτικό σύστημα» είχε προσθέσει τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Δίπλα του βρισκόταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, που είχε ανακοινώσει ότι εντολή του κ. Τσίπρα είναι να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ και ο ίδιος είχε εκτιμήσει ότι η υπόθεση «θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο της Siemens».

Σαμαράς: «Μέχρι τέλους. Για όλα και για όλους!»

Με την ανακοίνωση της είδησης, πρώτος εξέδωσε ανακοίνωση ο Αντώνης Σαμαράς,

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Γεωργιάδης: «Το μείζον είναι ποιοι τους έβαλαν…;».

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης. Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Λοβέρδος: «Η αλήθεια έλαμψε»

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου.  Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη.  Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι στα… μανταλάκια βρέθηκαν, εκτός των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου, και τα ονόματα των: Ευάγγελου Βενιζέλου (πρώην Αντιπροέδρου της κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά), Γιάννη Στουρνάρα (πρώην υπουργού Οικονομικών), Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ανδρέα Λυκουρέντζου (πρώην υπουργών Υγείας),  Μάριου Σαλμά (πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας), Γιώργου Κουτρουμάνη (πρώην υπουργού Εργασίας), αλλά και του πρώην υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button