Τεχνολογιά

Βίντεο από την εκκένωση συρμού του ΗΣΑΠ λόγω φωτιάς – Οι επιβάτες πήδηξαν πανικόβλητοι έξω από το βαγόνι

Η φωτιά που ξέσπασε στη ράγες κάτω από τον συρμό του ΗΣΑΠ που εκινείτο ανάμεσα σε Νερατζιώτισσα και Ειρήνη προκάλεσε πανικό στους περίπου 100 επιβάτες με αποτέλεσμα να πηδήξουν πανικόβλητοι έξω από το βαγόνι και να κατέβουν στις γραμμές του ηλεκτρικού, ανοίγοντας τις πόρτες και σπάζοντας παράθυρα.

Χαρακτηριστικό των όσων συνέβησαν είναι το βίντεο που ακολουθεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμη βίντεο απεικονίζει τις φλόγες κάτω από τον συρμό

«Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς θα βγούμε από το βαγόνι γιατί δεν μας είχε πει κάποιος κάτι. Μας φώναξαν απ’ έξω οι άλλοι επιβάτες να ανοίξουμε από μόνοι μας τις πόρτες, δεν άνοιξαν αυτόματα. Κάποιοι επιβάτες άνοιξαν με τα χέρια τις πόρτες», ανέφερε στο OPEN επιβάτης του ηλεκτρικού και πρόσθεσε: «Πηδήξαμε γιατί είναι και ψηλά το βαγόνι από τις ράγες. Ευτυχώς δεν υπήρχε ρεύμα στις ράγες και πήγαμε προς τον σταθμό Ειρήνη».

Πώς εκδηλώθηκε η φωτιά

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, η φωτιά εκδηλώθηκε πλησίον της τροχιάς και δύο συρμοί που κινούνταν κοντά στο σημείο της φωτιάς ακινητοποιήθηκαν, καθώς διεκόπη η ηλεκτροδότηση της γραμμής και εκκενώθηκαν. Η η φωτιά προκλήθηκε είτα από κλαδιά που μπλέχτηκαν στον συρμό και πήραν φωτιά, είτε από κάποιο άλλο αντικείμενο και όχι από βλάβη του ΗΣΑΠ. Ο πρόεδρος εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ επιβεβαίωσε ότι «πανικοβλήθηκαν οι επιβάτες και παραβίασαν τις πόρτες και πήδηξαν για να βγουν».

Πάντως εντός των βαγονιών του συρμού δεν υπήρξε φλόγα, αλλά ο καπνός ήταν αρκετός ώστε να πανικοβληθούν οι επιβάτες, οι οποίοι άνοιξαν μόνοι τους με τον μοχλό έκτακτης ανάγκης την πόρτα και εξήλθαν του συρμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε άμεσα τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό.

Παράλληλα, ο συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε επίσης. Η εταιρεία διευκρινίζει, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ, ενώ έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική.

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button