Πολιτισμός

Βρετανία: Μεγάλη κλοπή τυριού με λεία τσεντάρ αξίας άνω των 360.000 ευρώ

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Ο κλέφτης πήρε 22 τόνους τυριού μακράς ωρίμανσης

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η εταιρεία Neal’s Yard Dairy, ειδικευμένη στα τυριά του Λονδίνου, δήλωσε ότι ένας απατεώνας που εμφανιζόταν ως διανομέας χονδρικής πώλησης για έναν μεγάλο Γάλλο λιανοπωλητή είχε εξαφανιστεί με 22 τόνους (48.488 λίβρες) βραβευμένου τσένταρ αξίας άνω των 300.000 λιρών Αγγλίας (360.000 ευρώ) πριν η εταιρεία αντιληφθεί ότι είχε εξαπατηθεί και αναφέρει την κλοπή.

Σχεδόν 1.000 ροδέλες τυριού σε υφασμάτινη συσκευασία από τρεις παραγωγούς έχουν εξαφανιστεί: Hafod Welsh organic cheddar, Westcombe cheddar και Pitchfork cheddar.

Το τυροκομείο πωλεί 300 γραμμάρια του Hafod Welsh cheddar προς 12,90 λίρες (15 ευρώ), το Westcombe προς 7,15 λίρες (8,50 ευρώ) για 250 γραμμάρια και το Pitchfork προς 11 λίρες (13 ευρώ) για 250 γραμμάρια.

“Η υψηλή χρηματική αξία αυτών των τυριών πιθανότατα τα έκανε ιδιαίτερο στόχο για τους κλέφτες”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Neal’s Yard Dairy, διανομέας, χονδρέμπορος και λιανοπωλητής βρετανικών χειροποίητων τυριών.

Οι ντετέκτιβ της Scotland Yard και οι διεθνείς αρχές αναζητούν τους ενόχους.

Ο Τομ Κάλβερ, διευθυντής της Westcombe Dairy, δήλωσε ότι χρειάστηκε πολλή δουλειά για την παρασκευή του τυριού, το οποίο ήταν ηλικίας 12 έως 18 μηνών.

“Είμαστε συντετριμμένοι”, δήλωσε ο Κάλβερ. “Για να κλαπεί αυτό … είναι απολύτως τρομερό”.

Η Neal’s Yard Dairy ζήτησε από τους διεθνείς τυροκόμους να είναι σε επιφυλακή για το κλεμμένο τυρί, ιδίως σε μπλοκ των 10 και 24 κιλών.

Η Neal’s Yard δήλωσε ότι είχε ακόμη πληρώσει και τους τρεις παραγωγούς του τυριού στο ακέραιο, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μεμονωμένα τυροκομεία με το κόστος.

Ο Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ ασχολείται επίσης με την υπόθεση του κλεμμένου τσένταρ, έχοντας απευθύνει έκκληση στους 10,5 εκατομμύρια ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βοηθήσουν στην επίλυση του μυστηρίου. Ο Όλιβερ είπε στους θαυμαστές του να είναι σε επιφυλακή για “φορτηγά φορτία πολύ υψηλής ποιότητας τυριών”.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button