Οικονομία

Ξεκινά την επαναγορά ίδιων μετοχών 25 εκατ. ευρώ στο ΧΑ – Galaksias Portal News

Την πρόθεσή της για έναρξη αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 25 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών(ΧΑ) ανακοίνωσε σήμερα (20.9.2024) η Τράπεζα Κύπρου με ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, όπως εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 15 Μαρτίου 2024. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, αποτελεί μέρος του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών για επαναγορά συνήθων μετοχών, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι 25 εκατ. ευρώ. Η επαναγορά ιδίων μετοχών στο ΧΑ δεν θα αλλάξει το μέγεθος του προγράμματος και θα εκτελείται παράλληλα με την επαναγορά ιδίων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), που θα συνεχίσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και δεν θα επηρεαστεί.

Ακόμη, σημειώνει πως, ως αποτέλεσμα της διαγραφής των συνήθων μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE), η Τράπεζα τερμάτισε την επαναγορά ιδίων μετοχών στο LSE, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με ισχύ από χθες (19.9.2024).

Η έναρξη και εφαρμογή οποιασδήποτε επαναγοράς ιδίων μετοχών πρέπει να εφαρμόζεται σύμφωνα με τη γενική εξουσιοδότηση της Τράπεζας για την επαναγορά συνήθων μετοχών, όπως εγκρίθηκε από τους μετόχους κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 17 Μαΐου 2024.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προτεινόμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρονικό διάστημα.

 

To άρθρο Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά την επαναγορά ίδιων μετοχών 25 εκατ. ευρώ στο ΧΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button