Οικονομία

Ξεκινά το κύμα απολύσεων στην ZF με 1.800 απολύσεις υπό το βάρος της κρίσης της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ξεκινά το κύμα απολύσεων στην εταιρεία παραγωγής εξαρτημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία, ZF, αρχής γενομένης από το εργοστάσιο της στην περιοχή του Σααρμπρίκεν (Saarbrücken) στη δυτική Γερμανία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να καταργηθούν 1800 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Οι διευθυντές έχουν ενημερωθεί σχετικά από την εταιρεία, δήλωσε εκπρόσωπος της ZF στο Saarbrücken (Γερμανία). Αύριο (16.10.24) έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση για το επιχειρησιακό συμβούλιο. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των περικοπών θέσεων εργασίας στα εργοστάσια της εν λόγω εταιρείας που ανακοίνωσε η εταιρεία στα τέλη Ιουλίου. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σχεδιάζει να περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων παράγονται στο εργοτάξιο του Saarbrücken, το οποίο απασχολεί σήμερα περίπου 10.000 άτομα.

Το Saarbrücken είναι η μόνη τοποθεσία της ZF όπου μπορούν να παραχθούν κιβώτια ταχυτήτων για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, για υβριδικά οχήματα και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Για τα τελευταία δημιουργήθηκαν νέες γραμμές παραγωγής. Τώρα, λόγω της πτώσης των παραγγελιών, τα εργοστάσια δεν αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό.

Σύμφωνα με την ZF, οι περικοπές θέσεων εργασίας στο Saarbrücken, οι οποίες αρχικά προβλέπεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2025, θα επιτευχθούν κυρίως μέσω της λήξης συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Εάν η κατάσταση των παραγγελιών δεν συνεχίσει να βελτιώνεται, έως και 4.500 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στο Saarbrücken έως το τέλος του 2028.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button