Κόσμος

Ξεκίνησαν τα αντίποινα της Χεζμπολάχ για τις εκρήξεις στο Λίβανο – Μπαράζ ρουκετών σε ισραηλινή βάση

Την επίθεση ανακοίνωσε η ίδια η Χεζμπολάχ μέσω Telegram δηλώνοντας ότι στοχοποίησε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους, σε αντίποινα για τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις που στόχευσαν διάφορες περιοχές του Λιβάνου και οδήγησαν στο θάνατο πολλών αμάχων».

Νωρίτερα το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εντόπισε 10 εκτοξεύσεις από τον Λίβανο και αναχαίτισε τις περισσότερες από αυτές.

Στο μεταξύ, λίγες μόλις ώρες πριν ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει νέες επιθέσεις στον Λίβανο, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της οργάνωσης στα νότια της χώρας.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 111 αεροπορικές επιδρομές μέσα σε μία ώρα το Σάββατο.

Ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε περιοχές στη Ναμπατιέ, στο Ικλίμ αλ-Τούφα και στη Δυτική Μπεκάα.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε 400 επιθέσεις στον Λίβανο το Σάββατο (21/9). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περίπου 90 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Στην επίθεση συμμετείχαν αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, αλλά και πυροβολικό του στρατού.

Ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «θα συνεχίσει να επιχειρεί για να διαλύσει και να υποβαθμίσει τις δυνατότητες και τις τρομοκρατικές υποδομές της Χεζμπολάχ».

Παράλληλα, πυρκαγιές ξέσπασαν και στο βόρειο Ισραήλ, αφού η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε πολλαπλούς στόχους, ανάμεσά τους και το στρατόπεδο Beit Hillel.

Αυτοκίνητο περνάει δίπλα απο πυρκαγιά που ξέσπασε απο ρουκέτα της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.

AP Photo/Leo Correa

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε νωρίτερα ότι περίπου 90 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button