Εργασία

Υπάλληλοι ΟΤΑ ζητούν μηνιαίο επίδομα -Ποιοι συνάδελφοί τους λαμβάνουν  400 ευρώ

Αίτημα προς το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, κατέθεσε με επιστολή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, στο οποίο ζητά την παροχή κινήτρων για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, ζητά την παροχή επιδότησης σίτισης και στέγασης προς τους υπαλλήλους, προκειμένου να διευκολυνθεί η κάλυψη των αυξημένων αναγκών και εξόδων τους.

Ανάλογη απόφαση, δηλαδή χορήγηση οικονομικών κινήτρων λήφθηκε από την Περιφέρεια για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε δομές δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, όσοι προσληφθούν θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ ως κίνητρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα των νησιών.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ζητά ανάλογη «αντιμετώπιση» καταθέτοντας σχετικό αίτημα.

Να σημειωθεί ότι στεγαστικό επίδομα 400 ευρώ τον μήνα λαμβάνουν ήδη υπάλληλοι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

“Είναι σίγουρο πως τον δρόμο που ανοίχτηκε με την απόφαση αυτή του Π.Σ. θα ακολουθήσουν και άλλοι Σύλλογοι μαζί με την Ομοσπονδία, που στηρίζει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, στο δρόμο της ουσιαστικής και πλήρους κάλυψης όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων”, είχε τονίσει τότε η Ομοσπονδία.

Η επιστολή του Συλλόγου:

«Μία εξαιρετικής σημασίας απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην τελευταία συνεδρίαση με την οποία αποφασίστηκε η χορήγηση οικονομικών κινήτρων για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε δομές δημόσιας υγείας νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, 170 νοσηλευτές και 30 διασώστες του ΕΚΑΒ θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ ως κίνητρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα των νησιών μας. Η απόφαση έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα καθώς πλέον αναγνωρίζεται επίσημα και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αναγκαιότητα στήριξης των δημόσιων λειτουργών. Τόσο οι πενιχροί μισθοί όσο και η ακρίβεια καθιστούν δυσεύρετη την εύρεση στέγασης, με αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων και την ολοένα αυξανόμενη τάση φυγής των εργαζομένων από την Περιφέρειά μας.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Νοτίου Αιγαίου καλούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσει άμεσα στη λήψη σχετικής απόφασης για τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων και για τους υπαλλήλους της, όπως αποφάσισε ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να στηρίξει τους δικούς της με την υπ ‘αρ. 175-25/30-08-2024 Ομόφωνη Απόφαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων (ΑΔΑ: ΨΞΜΤ7ΛΕ-ΛΝΜΩ) για την Παροχή Επιδόματος Σίτισης Στέγασης με αναδρομική ισχύ από 01-06-2024.

Σε μια εποχή που το ζήτημα της στέγασης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, την ακρίβεια να εξανεμίζει τον πενιχρό μισθό μας και με δεδομένο της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου καθώς μεγάλος αριθμός οργανικών θέσεων παραμένει ακάλυπτος, η παροχή κινήτρων για την στελέχωση των υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ.

Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των ενοικίων και τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με επιδόματα αλλά καλύπτει ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των εξόδων, που θα συμβάλλει και στην προσέλκυση εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ταυτόχρονα στη μη αποχώρησή τους προς άλλες περιοχές.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων έχουμε καταθέσει ήδη από τις 19-09-2024 αίτημα  – το οποίο και επισυνάπτουμε –για την  λήψη σχετικής απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο,  ίδιας με εκείνης των Ιονίων Νήσων, ως δείκτης ισονομίας και ισοτιμίας αλλά και έμπρακτης στήριξης των εργαζομένων της».  

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button