Ελλάδα

Υπό έλεγχο η φωτιά στο ακρωτήριο Πράσο – Galaksias.com

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου οι οποίες έπρεπε αρχικά να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο μέτωπο σε τρία διαφορετικά σημεία στην περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσο.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής η κατάσταση έγινε αρκετά δύσκολη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να δημιουργήσουν μία εγκατάσταση περίπου στα τρία χιλιόμετρα. Αρχικά στην πυρόσβεση πήρε μέρος και ένα ελικόπτερο που όμως μόλις άρχισε να νυχτώνει σταμάτησε τις ρίψεις. Ταυτόχρονα εντοπίστηκε μία ομάδα μεταναστών οι οποίοι ήταν στο σημείο και χρειάστηκε η βοήθεια από την ΕΟΔ Σάμου για να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμου.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , η 14η ΕΜΟΔΕ , αλλά και η ομάδα drone που διαθέτει η υπηρεσία , υπό τον συντονισμό του Διοικητη της ΔΙΠΥΝ στη Σάμο κατάφεραν να οριοθετήσουν και τελικά να περιορίσουν τη φωτιά.

Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης εντοπίστηκε άλλο ένα μέτωπο, στο οποίο άμεσα η ομάδα drone ΊΚΑΡΟΣ της Π.Υ πέταξε για να ενημερώσει. Σε εκείνο το σημείο εντόπισε και τρεις μετανάστες, έναν άντρα, μια γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί που ήταν δίπλα στη φωτιά. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ανακριτικό της πυροσβεστικής και η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη προσαγωγή τους. Την προανάκριση ανέλαβε να διενεργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου συνεπικουρούμενη από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σάμου, Παναγιώτη Τιαγκου η πυρκαγιά ήταν σε ένα δύσκολο και δύσβατο σημείο. “Χρειάστηκε να υπερβάλουμε εαυτών όμως τα καταφέραμε. Αυτό που χρειάζεται να μην ξεχνάμε είναι να υπάρχει συντηρημένη αγροτική οδοποιία ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να περνούν τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής”.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης αλλά και ο διοικητής της ΕΜΟΔΕ Νίκος Ελευθερόγλου αναφέρθηκαν επίσης στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, στην προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και την αποτελεσματικότητα την οποία επέδειξαν.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε άλλο ένα τέτοιο περιστατικό, πριν από αρκετά χρόνια, που και πάλι είχε απεγκλωβισμό μεταναστών και μία φωτιά στο ίδιο δύσβατο σημείο. Αναγκαίο είναι να δημιουργηθεί ένας δρόμος δασικός για να διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής ώστε να μπορεί να πλησιάζει σε όλα τα σημεία μέχρι και τη Σπηλιά της Φώκιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button