Ελλάδα

Τι λένε στελέχη του κόμματος στην Κρήτη (vid) – Ειδήσεις

Πώς πέρασαν τις τελευταίες ώρες πριν την αναμέτρηση οι δύο “μονομάχοι”

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κρήτη τα στελέχη του κόμματος βρίσκονται σε αναβρασμό. Από τη μια το στοίχημα της προσέλευσης και από την άλλη η προσμονή για το αύριο του κόμματος που αυτή την ώρα μοιάζει να διχασμένο.

Οι δυο μονομάχοι, μετά από ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ σήμερα σε χαλαρούς ρυθμούς ρίχνουν τους τόνους, με την Έφη Αχτσιόγλου να λέει πως από Δευτέρα θα προχωρήσουν όλοι μαζί.

Οι κάλπες την Κυριακή θα ανοίξουν στις 08:00 το πρωί και θα κλείσουν 20:00 το βράδυ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου αλλά και τα 40.000 παλιά μέλη, γεγονός που σημαίνει πως οι έχοντες  δικαίωμα ψήφου υπολογίζονται στις 190.000.

Το στοίχημα πάντως σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν είναι μόνο η προσέλευση των ψηφοφόρων αλλά κυρίως η επόμενη μέρα με τους πάντες να ξορκίζουν την τοξικότητα και τον διχασμό.

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται σε τεντωμένο σκοινί, με τα ερωτηματικά για την επόμενη μέρα να βασανίζουν στελέχη μέλη και ψηφοφόρους.

Οι δυο διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ σήμερα επιχείρησαν να περιορίσουν την ένταση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να κυκλοφορεί νέο βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τίτλο «πώς ξεκίνησαν όλα» και την Έφη Αχτσιόγλου να αφιερώνει τη μέρα στην οικογένεια.

Στο δίλημμα «Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου» η Κρήτη φαίνεται πως τάσσεται υπέρ του πρώτου τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία βουλευτές, αφού τόσο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης όσο και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Χανίων, Παύλος Πολάκης, έχουν δημόσια ανακοινώσει τη στήριξή τους στον υποψήφιο πρόεδρο.

 

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button