Ελλάδα

Η απόλυτη συνταγή για σιροπιαστή απόλαυση χωρίς ενοχές! – Galaksias.com

Αυτό το σιροπιαστό ταψιού είναι απλά υπέροχο! Γι’ αυτό και σας έχω την απόλυτη συνταγή για να μπορείτε να το φτιάχνετε και σε περίοδο νηστείας! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το νοστιμότερο νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής!

Αυτό το σιροπιαστό γλυκό είναι η απόλυτη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια λαχταριστή γεύση χωρίς να αποκλίνουν από τη νηστεία.

Με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση, το νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο διατηρεί όλη τη γλύκα και την απόλαυση του κλασικού, χωρίς να περιέχει ζωικά προϊόντα. Είναι η ιδανική λύση για όσους αναζητούν ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο, είτε για καθημερινή απόλαυση είτε για γιορτινά τραπέζια.

Μια δοκιμή θα σας πείσει ότι η παράδοση μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τη νηστεία, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στη γεύση και το άρωμα!

Η συνταγή είναι του διάσημου σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

  • Για το σιρόπι: 560 γρ. ζάχαρη
  • 475 γρ. νερό

Για την κρέμα:

Εκτέλεση:

  1. Σε 1 κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τα 560 γρ. ζάχαρη και μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι.

  2. Σε 1 κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα σόγιας, τα 150 γρ. ζάχαρη και μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάορ με το νερό, τη βανιλίνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

  3. Αλείφουμε το ταψί με λιωμένη μαργαρίνη.

  4. Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη τα φύλλα και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια και σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε λίγη κρέμα στη βάση, τα διπλώνουμε, τα αλείφουμε στη βάση με λιωμένη μαργαρίνη, τα διπλώνουμε δεξιά και αριστερά, τα αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη, τα διπλώνουμε σαν κύλινδρο, τα βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

  5. Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη όλα το γαλακτομπούρεκο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για περίπου 50 λεπτά.

  6. Τέλος, χύνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση της συνταγής: 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button